Concentratieproblemen en depressie

Iedereen heeft wel eens moeite met zich te concentreren. Vooral wanneer u vermoeid bent, of als er sprake is van emoties die u afleiden. Dit is heel normaal en vaak van kortdurende aard.

Concentratieproblemen kunnen echter ook samenhangen met somberheid. U heeft dan moeite om uw aandacht ergens langere tijd bij te houden en kunt u maar moeilijk besluiten nemen. U heeft het gevoel dat u traag denkt en dat alles u moeite kost. Daarnaast voelt u zich futloos, moe en kan de zin om iets te ondernemen ver te zoeken zijn.

Concentratieproblemen, wat kunt u doen?

Wanneer u zichzelf herkent in bovenstaande symptomen dan kan het zijn dat u last heeft van somberheidsklachten. Het is belangrijk om iets aan somberheidsklachten te doen, want somberheid kan leiden tot een depressie.

Het is vaak erg lastig om zelf somberheidsklachten aan te pakken. De online zelfhulpcursus Kleurjeleven.nl helpt u daarbij. In 8 lessen leert u zelfstandig inzicht te krijgen in uw sombere gevoelens en krijgt u concrete en praktische tips om weer plezier te krijgen in het leven.

Zet nu de eerste stap naar een betere stemming

Vroegtijdige behandeling van uw somberheidsklachten leidt tot afname van uw klachten en het voorkomen van een depressie. Meld u nu aan om ernstigere klachten in de toekomst voorkomen.

Of bekijk de demonstratie ►