Down voelen en depressie

Bijna iedereen voelt zich wel eens down of neerslachtig. Dit is heel normaal en hoort bij het leven . Sommige mensen voelen zich echter langere tijd down, Of dit gevoel keert met grote regelmaat terug. Wanneer een neerslachtig gevoel uw functioneren in het dagelijks leven beïnvloedt, is het belangrijk hier iets aan te doen. Kenmerken van een down of neerslachtig gevoel:

  • verdrietig voelen
  • lusteloos zijn, weinig energie hebben
  • veel piekeren
  • moeite met slapen
  • gespannen of nerveus voelen

Down voelen, wat kunt u doen?

Wanneer u zichzelf herkent in bovenstaande kenmerken, dan kan het zijn dat u last heeft van somberheidsklachten of een depressie. U kunt hiervoor altijd naar de huisarts gaan die samen met u zoekt naar een behandelplan.

U kunt zich ook aanmelden voor de online zelfhulpcursus Kleurjeleven.nl. Met deze cursus krijgt u in 8 lessen inzicht in uw somberheidsklachten en leert u hoe u weer plezier krijgt in het leven. U kunt zich direct aanmelden en beginnen.

Zet nu de eerste stap naar een betere stemming

Vroegtijdige behandeling van uw somberheidsklachten leidt tot afname van uw klachten en het voorkomen van een depressie. Meld u nu aan om ernstigere klachten in de toekomst voorkomen.

Of bekijk de demonstratie ►