Stoppen met piekeren

Iedereen piekert wel eens over gebeurtenissen in het verleden of in de toekomst. Piekeren is menselijk en niet kwalijk als het van voorbijgaande aard is. Als piekeren echter een gewoonte wordt kan dit een negatief effect hebben op uw gevoelens en gedrag. Piekeren kan hierdoor leiden tot besluiteloosheid en apathie. Het kan ook gevoelens van somberheid, angst en onzekerheid tot gevolg hebben.

Piekeren is een energievretende activiteit die meestal niets oplost. Het is daarom van belang om iets aan overmatig piekeren te doen.

Piekeren, wat kunt u doen?

Wanneer u buitensporig piekert kunt u baat hebben bij Yoga of Mindfullness. Als u door uw piekergedrag last heeft van somberheidsklachten kunt u naar uw huisarts of de cursus Kleurjeleven.nl volgen. Kleurjeleven is een online om zelfstandig somberheidsklachten aan te pakken. In de lessen wordt onder andere aandacht besteed aan piekeren en niet helpende gedachten en hoe hiermee om te gaan. Meer informatie over de cursus kunt u vinden op deze website, u kunt zich ook direct aanmelden en deelnemen aan de cursus.

Zet nu de eerste stap naar een betere stemming

Vroegtijdige behandeling van uw somberheidsklachten leidt tot afname van uw klachten en het voorkomen van een depressie. Meld u nu aan om ernstigere klachten in de toekomst voorkomen.

Of bekijk de demonstratie ►