De verschillende soorten depressie
Ontdek de verschillen tussen atypische depressie, postnatale depressie en seizoensgebonden depressie.
We besteden extra aandacht aan toegankelijkheid, ook bij het maken van deze website. Dat komt doordat we passende mentale zorg voor iedereen beschikbaar willen maken.
Deze toegankelijkheidsverklaring geldt voor de website van Kleurjeleven (www.kleurjeleven.nl).
Onze website heeft een apart ontwerp voor mobiel en voor desktop. Dit zorgt ervoor dat tekst, afbeeldingen, uitlijning en witruimtes zijn geoptimaliseerd voor beide platformen.
We hebben onze website op een logische manier laten bouwen door New Story. Het hoofdmenu, kopjes en linkjes zijn makkelijk te herkennen. Je kunt de website met de TAB-toets navigeren. Ook bij inzoomen (in ieder geval tot 250%) is de website makkelijk te navigeren en gebruiken. Bij verder inzoomen, schakelt de website over naar de mobiele versie.
Voor elk element maken we zo duidelijk mogelijk wat het is.
Linkjes herken daarom altijd als: een oranje knop, óf een met oranje omrande knop, óf een witte knop op een donkere achtergrond, óf oranje onderstreepte tekst.
Koppen zijn ingesteld als koppen in de code (H1, H2, enzovoort). De screenreader herkent dit.
Elk element dat niet uit tekst bestaat, hebben we voorzien van een alternatieve tekst. Zo krijgen ook mensen met een zichtbeperking alle relevante inhoud mee.
We gebruiken vooral zwarte tekst tegen een witte achtergrond. Hierbij is het contrast het grootst. We gebruiken ook zwarte tekst tegen een lichtblauwe achtergrond. De contrastratio is 12.61 (‘super’). Het contrast is groot genoeg om leesbaar te zijn voor mensen met een kleurbeperking.
We hebben extra veel tijd en aandacht besteed aan onze teksten. We hebben al onze teksten op taalniveau B1 geschreven. Dit is bedoeld voor gebruikers met een cognitieve, taal- en leerstoornis. Bijvoorbeeld voor iemand met concentratieproblemen of dyslexie. Maar eigenlijk vinden we de leesbaarheid zelf ook erg prettig.
We gebruiken zoveel mogelijk simpele woorden, met de hulp van de website ishetb1.nl. Vaktermen leggen we uit, tenzij de term bekend is bij behandelaren. Afkortingen schrijven we eerst voluit. We proberen maximaal 15 woorden per zin te gebruiken. Ook schrijven we actief en we spreken je direct aan. Tangconstructies vermijden we zoveel mogelijk.
Zie je een zin op onze website die niet aan de B1-regels voldoet? Stuur een screenshot of de link naar: kleurjeleven@newhealth.nl. We checken het en passen het aan als het inderdaad niet voldoet.
Deze toegankelijkheidsverklaring is aangepast op 23 mei 2023
Ontdek de verschillen tussen atypische depressie, postnatale depressie en seizoensgebonden depressie.
We hebben onze website volledig vernieuwd én onze app omgezet naar een online cursus.